Veelvoorkomende mythen over fysiotherapie

 

Fysiotherapie is inderdaad de veiligste en meest effectieve alternatieve behandelmethode die tegenwoordig beschikbaar is; vooral voor personen die regelmatige lichaamsbeweging nodig hebben, maar niet in staat zijn om te presteren als gevolg van organische, musculaire of neurologische laesie. Er zijn echter mensen die twijfels en zorgen hebben over de veiligheid en werkzaamheid van fysiotherapie voor de behandeling van pijn, mobiliteitsproblemen, herstel en revalidatie na operaties.

Je hebt misschien al veel geruchten, mythen prolapse is ruining my life en misvattingen gehoord over fysiotherapie en fysiotherapeuten. Het wordt aanbevolen om uw vragen te wissen om te profiteren van een van de meest erkende en oude vormen van alternatieve therapie.

Een veel voorkomende mythe over PT / therapeuten is dat chiropractors en fysiotherapeuten niet kunnen samenwerken. Feit is dat chiropractortherapie en fysiotherapie elk helpen om positieve effecten van de ander te bereiken door de weefsels te stabiliseren en een gezonde bloedsomloop te herstellen. Het wordt echter in sommige situaties aanbevolen om de twee therapieën niet tegelijkertijd te gebruiken. Uw zorgverlener of therapeuten zijn de beste mensen om uit te leggen waarom u chiropractie en PT niet tegelijkertijd kunt gebruiken. Maar verder vullen beide vormen van alternatieve geneeskunde in de meeste gevallen de positieve effecten aan.

Er wordt algemeen aangenomen dat PT-sessies vrij duur zijn, wat gedeeltelijk waar is. Bovendien kan het zijn dat je naar heel wat sessies moet gaan om verlichting te krijgen. Het is echter belangrijk om te weten dat de meeste verzekeringsmaatschappijen de kosten van fysiotherapie dekken en voordat u de optie fysiotherapie schrapt, kunt u beter uw verzekeringsadviseur raadplegen. In het ergste geval, als je verzekering je sessiekosten niet dekt, heb je nog een paar opties. U kunt met uw therapeut overleggen om de kosten van de therapie in maandelijkse termijnen te splitsen, zodat u gemakkelijker kunt betalen. U kunt altijd met uw therapeut praten over korting of tegemoetkoming in plaats van uw financiële problemen. Het zal je verbazen dat fysiotherapeuten hun best doen om patiënten in nood te helpen.

Er bestaat een misvatting dat fysiotherapie-oefeningen zich richten op grote spiergroepen zoals het kniegewricht of de nekregio. In werkelijkheid helpt fysiotherapie bij het versterken en stabiliseren van alle vitale structuren van uw axiale en para-axiale skelet. Deze oefeningen en manipulaties ondersteunen niet alleen uw spieren, maar ze verwijderen ook stress en spanning van kleine spiervezels, pezen en ligamenten. Over het algemeen is het doel van uw therapeut om uw spieren en botten sterker te maken om zowel hard bindweefsel als zacht ondersteunend stroma beter te ondersteunen.

Een andere misvatting is dat de fysiotherapeut alles in één of twee sessies kan oplossen. Hoewel fysiotherapie de meest effectieve en krachtige vorm van alternatieve therapie is die kan helpen bij het stabiliseren van ernstige en chronische verwondingen met een niet-chirurgische en een niet-farmacologische benadering; het kost echter wat tijd voordat de therapie vruchtbare resultaten oplevert.

Fysiotherapeuten zijn getraind in het begrijpen van de pathofysiologie van gewrichten, weefsels en spieren; soms is de schade echter zo ernstig dat uw fysiotherapeut meer sessies nodig heeft om tot remissie te komen. Bovendien is het doel van therapie om het natuurlijke genezingsproces te bevorderen door een ideale omgeving te bieden aan de spieren en weefsels. Dit proces kan enige tijd duren, maar de effecten zijn langdurig en permanent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *