Hoe maak je je wasdroger schoon

Als de winter komt, kan het drogen van je was aanvoelen als een zware strijd. Maar met een perfect werkende Wasdrogers vergelijken droog je je was niet en is er geen reden om te voorkomen dat je wasmand overvol raakt.

Uw wasdroger schoon houden is het geheim om het meeste uit uw apparaten te halen, de kuip leeg te maken en uw energierekening te verlagen. Dit kan door het onderstaande advies op te volgen.

Wasdroger filters:

Het is belangrijk om de filters van de droogtrommel, vooral de pluisfilters, na elke wasbeurt schoon te maken om ervoor te zorgen dat het apparaat goed werkt en het risico op brand vermindert. Het is belangrijk om het product eerst af te koelen. Het plastic pluisfilter houdt niet veel warmte vast, dus het einde van deze zin is niet nodig.

De locatie van het filter kan variëren, afhankelijk van het merk en model van uw droger, maar u kunt het meestal op de volgende locaties vinden:

• Deurfilter – kan aan de binnenkant van de deur worden geplaatst en kan met een simpele schuif worden verwijderd. Veeg na het verwijderen stof en vuil weg.
• Deuropeningsfilter – Dit filter bevindt zich aan de voorkant van de trommel en kan gemakkelijk worden verwijderd voor verwijdering en reiniging.
Condensoreenheid:

Siemens heeft automatische zelfreinigende systemen geïntroduceerd in een aantal condensorunits, waaronder de iQ300, die door wasgoed gegenereerd condensaat gebruikt om de condensor tijdens elke cyclus te reinigen, maar bij de meeste condensdrogers moet de unit handmatig worden gereinigd. schoonmaak.

Om de condensorunit handmatig te reinigen, moet u deze loskoppelen van de unit voordat u deze afspoelt met heet stromend water uit de kraan. Het is belangrijk om grondig te spoelen en het vuil aan elke kant van de condensoreenheid te verwijderen. Laat de condensoreenheid na het reinigen aan de lucht drogen voordat u deze weer in de machine plaatst.

Rest van de wasdroger:

Hoewel het reinigen van de filter- en condensoreenheid van uw machine een groot verschil kan maken voor de prestaties van uw machine, zijn er andere onderdelen van uw machine die regelmatig moeten worden schoongemaakt om ervoor te zorgen dat uw machine optimaal blijft presteren.

Deze onderdelen omvatten:

• Ventilatieslang en ventilatiekanaal – Wanneer de wasdroger afkoelt, koppelt u de ventilatieslang los van het apparaat en controleert u op verstoppingen. Het is ook een goed idee om de slang te controleren op tekenen van schade. Omdat zelfs de kleinste schade de prestaties van uw apparaat kan beïnvloeden. Vervang de ontluchtingsslang als deze defect blijkt te zijn. Naast het controleren en reinigen van de ontluchtingsslang, dienen ook het ontluchtingskanaal en de ventilatieroosters te worden gereinigd. Net als bij de rest van de wasdroger is het schoonmaken van de ventilatiekanalen relatief eenvoudig. Draai de bevestigingsschroeven op het achterpaneel los, til het op en stofzuig het ventilatorgebied en rond de aansluitingen van de ventilatiepijpen. Wanneer alle pluizen uit het gebied zijn verwijderd, plaatst u het achterpaneel terug en plaatst u de schroeven terug.

• Sensoren (indien aanwezig) – Als uw wasdroger is uitgerust met een sensor, moet deze regelmatig worden schoongemaakt en wordt dit aanbevolen. Deze producten verwijderen de opeenhoping van wasverzachter en conditioner, waardoor de sensor kan werken.

• Buitenkant van de wasdroger – Het reinigen van de buitenkant van de wasdroger is net zo belangrijk als het reinigen van de binnenkant. Om de buitenkant van het product schoon te maken, bevochtigt u een schone, vochtige doek in warm zeepsop en veegt u het oppervlak schoon.
Het reinigen van het filter van de droogtrommel, de ventilatieslang en andere onderdelen van het apparaat zal een groot verschil maken voor de prestaties en levensduur van uw droogtrommel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *